Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 07. 2015. 07:54 >> 07:45

VUKOVIĆ VJERUJE

Neće biti vanrednih izbora

Vjerujem da neće doći do vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, bez obzira na aktuelna dešavanja, jer država mora da se skoncentriše na ostvarivanje svojih nacionalnih i državnih interesa poput evropskih integracija i dobijanja poziva za članstvo u NATO, rekao je poslanik DPS-a Miodrag Vuković.

 

On je negirao i spekulacije da je DPS već aktivirao partijsku infrastrukturu, kako bi što spremnije dočekao prijevremene izbore.

"Ništa se vanredno i dramatično ne dešava u DPS-u", rekao je Vuković za Pobjedu, i dodao da su takve spekulacije „dio političkog i društvenog folklora koji je bilo moguće očekivati, ali koji se namjerno pojačao voljom onih koji žele da stvore mutnu situaciju“.

"Posebno su interesantni oni koji znaju šta se dešava kod drugih. Njima nije bila dovoljna činjenica da je DPS ozbiljna stranka koja funkcioniše u kontinuitetu. To što mi imamo redovne sastanke i redovnu političku aktivnost, da bi kao ozbiljan politički subjekt mogli da upravljamo procesima, za njih je znak za uzbunu ", naveo je Vuković.

Komentarišući sve češća pozivanja dijela opozicionih aktivista na rušenje Vlade Mila Đukanovića, Vuković je ocijenio kako smatra da je Crna Gora dovoljno demokratski sazrela, te da je dominantan dio njene političke scene ipak emancipovan.

"Tako da te revolucionarne metode, skopčane sa rušilačkim načinom rješavanja stvari, teško da mogu dobiti iole ozbiljniju podršku. To je, na način kako se saopštava i spinuje, osuđeno na neuspjeh. To pokazuje i samo mutiranje ideje i načina kako da se to izvede. Bila je prvo vlada u sjenci, pa prelazna vlada, vlada nacionalnog jedinstva, pa ostavke na ulici, da bismo došli do tehničke vlade. Sve je to jedan neznaven i suvišan napor onih koji na tome insistiraju", poručio je Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније