Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

29. 07. 2015. 07:46 >> 07:43
1

DAMJANOVIĆ SMATRA

Protivljenje protestima - ishitreno

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, ocijenio je da je protivljenje dijela opozicije protestima koje je najavio Demokratski front (DF) ishitren potez.

"SNP će, svakako, blagovremeno iznijeti stav oko protesta, uz činjenicu da su gotovo sve ostale opozicione političke strukture vec iznijele rezerve ili čak i protivljenje u odnosu prema protestima, što smatram ishitrenim potezima, koji svakako ne doprinose jačanju povjerenja unutar opozicionih subjekata", kazao je Damjanović.

Na pitanje da li je stav SNP-a izrečen preko potpredsjednice Danijele Pavićević da više ne očekuje poziv za proteste definitivan, Damjanović odgovara da je Pavićević konstatovala činjenicu da od strane kolega iz DF-a, koji su najavili demokratske proteste za 27. septembar, do sada nije stigao zvanični poziv za razgovore, prije svega oko pitanja vezanih za organizaciju najavljenih protesta.

"Imajući u vidu da je, sudeći po stavovima koje su iznijele moje uvažene kolege iz DF-a, process priprema protesta priveden kraju, to je i nerealno očekivati da se u ovoj fazi obavljaju međupartijski razgovori, što je i suština stava koji je iznijela", dodao je.

Damjanović ističe je da je više puta javno iznio stav da su najavljeni protesti demokratsko sredstvo izražavanja nezadovoljstva građana i da će se SNP, “kao pojedinačno najjača opoziciona partija i druga po broju poslanika u Skupštini, bez obzira na činjenicu da nijesu vođeni razgovori sa kolegama iz DF-a, odgovorno odnijeti prema inicijativi" te najveće opozicione strukture.

"Tako će i biti, pa će SNP svakako blagovremeno iznijeti stav oko protesta, uz činjenicu da su gotovo sve ostale opozicione političke strukture već iznijele reserve ili čak i protivljenje u odnosu prema protestima, što smatram ishitrenim potezima, koji svakako ne doprinose jačanju povjerenja unutar opozicionih subjekata", smatra Damjanović.

Upitan da  li je medijski rat dijela opozicije sa DF-om po pitanju protesta pokazatelj da nema jasne opozicione strategije, Damjanović odgovara da ne bi te razlike nazivao medijskim ratom.

"Umjesto iznošenja stavova i vrednosnih sudova u medijima, bolje rečeno u pojedinim medijima (neki tzv. opozicioni mediji, pokušavajući bezuspješno da zaštite pojedine 'lične opozicione favorite', bojkotuju saopštenja ozbiljnih opozicionih struktura trudeći se da sakriju ono što se ne može sakriti), svakako da je direktan razgovor između opozicionih subjekata ključan za definisanje jasne opozicione strategije ili bar konkretne političke akcije. U vremenu koje je pred nama odgovornost čelnika opozicionih subjekata svakako će biti na ispitu jer će od njihovog pristupa, želje i volje za unutaropozicionim dijalogom zavisiti i međusobno povjerenje unutar opozicije koje je veoma narušeno", konstatovao je Damjanović u razgovoru za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније