Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 04. 2013. 15:12 >> 08:36
4

NOVE ČESTITKE

Baroso čestitao Vujanoviću

Pobjedu na predsjedničkim izborima, predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću danas su uputili predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso i predsjednik Italije Đorđo Napolitano. Baroso je naveo kako je uvjeren da će Vujanović imati ključnu ulogu u osnaživanju širokog konsenzusa u procesu pregovaranja Crne Gore i EU.

„Otvaranje pristupnih pregovora u junu 2012-te bilo je priznanje progresa kojeg je Crna Gora ostvarila posljednjih godina i obelježilo je novu fazu njenih odnosa sa Evropskom unijom“, konstatovao je Baroso u poruci.

Progres u pregovorima će nastaviti da bude određen samim postignućima Crne Gore, kazao je Baroso. „Jačanje vladavine prava i, posebno, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima je od ključne važnosti. Sprovođenje ustavnih reformi na snaženju nezavisnosti sudstva u saglasnosti sa preporukama Venecijanske komisije ostaje drugi prioritet“.

Baroso je Vujanoviću poželio „svaki uspjeh u odgovoru na izazove koji predstoje i u radu na ostvarivanju evropske budućnosti Crne Gore“.

 

Predsjednik Italije Đorđo Napolitano, uz čestitke Vujanoviću, ponovio je kako  „naše dvije zemlje ujedinjuje duboko prijateljstvo i istorijsko nasljeđe bogato zajedničkim događajima. Uzdam se da će i ubuduće Crna Gora i Italija koristiti svaku priliku za produbljivanje saradnje“.

Napolitano je kazao kako je „Crna Gora pokazala odlučnost i angažovanje na neophodnim reformama za uvođenje vaše zemlje u evropsku i atlansku porodicu u kojima se Crna Gora prepoznaje“, a Italija će nastaviti da podržava crnogorske napore na postizanju euro-atlantskog cilja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније