Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2015. 11:06 >> 11:07
8

IVANČEVIĆ O KRIZI

Nakon odmora mora doći do raspleta

Član Predsjedništva Crnogorske demokratske unije (Cdu) Dragan Purko Ivančević ocijenio je da postojeća politička situacija zahtijeva razrješenje.

"Pretpostavljam da, kada prođu godisnji odmori i ljetnja letargija, mora doći do nekakvog raspleta. Zahtjev Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića za povraćajem mandata članova Vlade koji su sada članovi grupacije Socijaldemokrata ne može proći bez reakcije DPS-a. Ne mislim da će takav zahtjev DPS prihvatiti, jer bi to bilo priznanje da postoji nova parlamentarna većina koju Đukanovicev DPS ne kontroliše", rekao je Ivančević za Pobjedu.

Prema njegovim riječima prije će biti da će DPS na takvu najavljenu inicijativu reagovati jasnim odbijanjem. 

"Da li će se to odbijanje zaustaviti na prostom negativnom odgovoru, ili će DPS odmah preduzeti  kontra-mjere, ostaje da se vidi. Meni se čini da Krivokapić rizikuje da izgubi i ovo što ima u Vladi i, sljedstveno tome, svoju poziciju u parlamentu, koju tako dugo zauzima", istakao je Ivančević.

On je naglasio da je za Crnu Goru i za interese svih naših građana loše da dolazi do bilo kakve krize vlasti u predvečerje poziva za NATO. 

"Zato je, po mom skromnom sudu, sve ovo što je Krivokapić činio posljednje dvije godine lišeno elementarne političke logike, ako su njemu i njegovim sljedbenicima crnogorski interesi uopšte bili na pameti. Za Krivokapića je, što je za njega najgore u postojećoj situaciji, loše ako ništa ne radi oko Vlade, a još gore ako nešto pokuša. Medjutim, nas u Cdu ni malo ne zanima što će prvi među jednakima u parlamentu učinjeti - sada je to manje važno", dodao je Ivančević.

On je ponovio da Vlada treba da ostane stabilna i u funkciji. 

"Poziv za NATO je prioritet, a sve grđi i oštriji napadi na mogućnost i šansu da budemo članica Alijanse jasno pokazuju koliko je to pitanje značajno. Crna Gora je na prvom mjestu, a neostvarene lične ambicije su vise stvar za dnevnike sjećanja i sličnu literaturu", zaključio je Ivančević.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније