Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2015. 16:16 >> 16:07
1

FORMIRANA I RADNA GRUPA

Vučinić na čelu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Goranka Vučinić izabrana je danas za predsjednicu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Vučinić se, kako se navodi, u ime Savjeta, zahvalila Skupštini Crne Gore na stvaranju prostornih i drugih uslova za početak rada Savjeta Agencije.

„Članovi Savjeta Agencije su utvrdili sadržaj Javnog konkursa za izbor direktora Agencije, i jednoglasno odlučili da se objavi 24. avgusta u štampanim medijima- Pobjeda, Dan, ND Vijesti i Dnevne novine, i na veb sajtu Skupštine Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Savjet je formirao i Radnu grupu u čijem su sastavu Vanja Ćalović i Bojan Obrenović, koji će, u saradnji sa ostalim članovima Savjeta, pripremiti predlog poslovnika o njegovom radu.

U saopštenju se navodi da su se članovi Savjeta usaglasili oko neophodnosti obezbjeđivanja budžetskih sredstava za rad Savjeta i direktora Agencije do 1. januara naredne godine i odlučili da se obrate Ministarstvu finansija.

„Savjet Agencije se obratio glavnom pregovaraču Aleksandru Andriji Pejoviću sa zahtjevom za podršku eksperata koji imaju slična iskustva u radu Agencija u drugim državama, za izradu podzakonskih akata, i pomoć stručnjaka za informacioni sistem, nadzor i administrativnu istragu finansiranja političkih partija, sukoba interesa i nezakonitog bogaćenja javnih funkcionera, kao i eksperata sa iskustvom u radu sa zviždačima”, zaključuje se u saopštenju.

Članovi Savjeta, pored Vučinić, Čalović i Obranovića su Ristan Stijepović i Radule Žurić.

Članove Savjeta izabrao je parlament, na predlog Odbora za antikorupciju. Oni se biraju na četiri godine i mogu biti birani najviše dva puta.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније