Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2015. 17:10 >> 19:50
14

UPUTIĆE INICIJATIVU ĐUKANOVIĆU

SDP: Lazović i Brajović da se povuku s funkcija

Glavni odbor SDP-a uputiće zahtjev predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću da se ministar saobraćaja Ivan Brajović i potpredsjednik Vlade Vujica Lazović povuku s funkcija, kako bi se na ta mjesta imenovali funkcioneri SDP, kazao je danas predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić na zasijedanju GO stranke. Podsjetimo, Brajović i Lazović su ranije napustili SDP i formiraju partiju Socijaldemokrate Crne Gore.

Krivokapić je rekao da ta ministarska mjesta pripadaju SDP-u prema koalicionom sporazumu s DPS-om.

"Prema koalicionom sporazumu svaka partija samostalno određuje ministre i to je važan dio identiteta Vlade", naglasio je on, uz napomenu da još nije odlučio ko bi mogao da zamijeni Brajovića i Lazovića.

Prvi čovjek SDP je istakao da očekuje da se krene u realizaciju popune mjesta u Vladi koja pripadaju SDP-u. "Naredna Vlada je zakazana za 20. avgust tako da u primjerenom roku možemo dobiti odgovor od DPS-a. Skupština to može da uradi početkom oktobra i tako možemo prevazići  probleme koji postoje po tom pitanju", rekao je Krivokapić.

On je kazao da očekuje da će DPS ispoštovati koalicione obaveze, što je osnov za očuvanje Vlade u mjesecima u kojima se očekuje dobijanje poziva za NATO.

"Ukoliko, ipak, ne bude sporazum prihvaćen, onda će Glavni odbor dostaviti svoj odgovor dan nakon odluke DPS-a", istakao je Krivokapić.

Adnan Prekić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније