Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2015. 17:53 >> 17:43
2

RADUNOVIĆ TVRDI

Pokušaj urušavanja legitimiteta DF-a

Rezultatima istraživanja javnog mnjenja pokušava se urušiti legitimitet Demokratskog fronta (DF) i stvoriti atmosfera u kojoj bi se ulazak Crne Gore u NATO doživio kao neminovnost, a svaki otpor toj ideji kao besmislen, ocijenio je funkcioner DF-a, Slaven Radunović.

"Rezultatima desetina istraživanja javnog mnjenja, kojima se ovih dana bombarduje javnost, bez obzira ko ih je radio i ko ih je formalno naručio, manipuliše se iz istog centra", naveo je Radunović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Kako je kazao, "mozak operacije pokušava da ostvari tri glavna cilja", a prvi je da stvori atmosferu u kojoj bi se ulazak Crne Gore u NATO doživio kao neminovnost, a svaki otpor toj ideji kao besmislen.

"Nešto slično kao pred referendum o nezavisnosti. Uz to, da lažnim podacima o podršci javnosti obezbijedi ispunjenje formalnog zahtjeva koji je pomenula pomoćnica američkog državnog sekretara gdja Nuland, a pominju ga i neki dojučerašnji opozicionari kao uslov za podršku članstvu u parlamentu", naveo je Radunović.

Drugi cilj je da DF-u, inicijatoru velikog narodnog protesta u septembru, koji, kako je kazao, građanima Crne Gore treba da obezbijedi organizaciju prvih slobodnih izbora, pokuša da uruši legitimitet i da ga predstavi kao nedovoljno potentnog za takvu akciju.

"Da novonastalim političkim subjektima pojačaju žeđ za izborima, kako bi u trci za što bržom izbornom verifikacijom svog postojanja prihvatili još jedne izbore u Đukanovićevoj režiji", dodao je Radunović.

On je ocijenio da je potpuno jasno da je nemoguće uspostaviti tehnički sistem kontrole izbornog postupka koji, kako je rekao, kreativni režimski manipulatori, uvježbani u mnogobrojnim epizodama afere Snimak, nijesu u stanju da obesmisle.

"Zato, ovo što rade posljednjih mjeseci je klasično 'navlačenje' novih političkih subjekata, raspirujući njihove političke apetite putem lažnih anketa, kako bi još jednom ušli u postupak u kom je najvažniji ishod potpuno izvjestan – nastavak vlasti, odnosno tiranije Mila Đukanovića", saopštio je Radunović.

Prema njegovim riječima, elektronska identifikacija birača, na čijoj implementaciji svi insistiraju, jeste neophodna, ali definitivno nije dovoljna. "Ko god bude slavodobitno prihvatio elektronsku identifikaciju kao uslov navodno fer izbora, prihvata saučesništvo u izbornoj krađi u režiji režima".

Aktuelna vlast će, kako je rekao, pravu suštinu te nove mjere potpuno obesmisliti i pretvoriće je u svoju suprotnost – poslužiće kao dimna zavjesa za još jednu organizovanu pljačku izborne volje.

"Zato, pozivamo sve dobronamjerne političare, medijske poslenike, NVO aktiviste, a posebno obespravljene i osiromašene gradjane, da ne nasijedaju na najnoviji pokušaj spašavanja kriminalizovane i korumpirane vlasti, smišljen u ANB laboratoriji", rekao je Radunović.

Kako je kazao, posebna je odgovornost na opozicionim političarima, koji međusobne teške i nekad neoprezno izgovorene riječi i optužbe, treba da izbace iz svog fokusa i posvete se, kako je rekao, opštenarodnom prioritetu – zbacivanju odnarođenog, nedemokratskog i pljački sklonog režima, na prvim slobodnim izborima, organizovanim po standardima razvijene Evrope.

"Sve vas pozivamo da uzmete dio istorije koji vam pripada i da nam se pridružite na ulicama Podgorice 27. septembra. I na ulici i na bini ima mjesta za sve", kaže se u saopštenju Radunovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније