Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2015. 18:51 >> 18:53

SOCIJALDEMOKRATE CG

Formirali Odbore u Kolašinu i Andrijevici

Socijaldemokrate Crne Gore formirale su odbore u Kolašinu, gdje je za predsjednika izabran Nikola Medenica i u Andrijevici, gdje je na čelo te partije izabran Radisav Vulević.

U sastav novosonovanog Inicijativnog odbora u Kolašinu ušlo je 12 članova, uglavnom bivših članova SDP-a. Medenica je kazao da je zbog odudaranja od primarnih socijaldemokratskih principa i nekoordinisanih odluka koje su se donosile na najvišem nivou napustio Socijaldemokratsku partiju, ali će nastaviti da djeluje kao nezavisni odbornik u Skupštini opštine Kolašin.

"Incijativni odbor čine mladi i perspektivni ljudi, intelektualci, ugledni i politički osviješćeni građani Kolašina koji su spremni da zajedničkim zalaganjem doprinesu boljitku svog grada i unaprijede kvalitet života u njemu. Aktivno će se raditi i na pripremama za formiranje opštinskog odbora i organizovanje prvog Kongresa SD-a", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Sastanku IO Socijaldemokrata Kolašina pristustovali su Vujica Lazović i Kenan Hrapović.

Vulević na čelu IO Andrijevice

Socijaldemokrate Crne Gore danas su formirale Inicijativni odbor za opštinu Andrijevica, a za predsjednika je, uz jednoglasnu podršku prisutnih, izabran Radisav Vulević. 

"Vulević je bio doskorašnji predsjednik OO SDP Andrijevica, koji je napustio tu partiju zbog načina upravljanja SDP-om od strane njenog vrha i odustajanja od izvornih programskih principa", navodi se u saopštenju.

U sastav Inicijativnog odbora ušlo je sedam članova, uglavnom bivših članova OO SDP Andrijevica.Kako su saopštile Socijaldemokrate, rad Inicijativnog odbora u narednom periodu biće usmjeren na formiranje budućeg opštinskog odbora sa stabilnom strukturom i kvalitetnim timom ljudi, spremnih da aktivno rade na promovisanju temeljnih načela Socijaldemokrata Crne Gore. Inicijativni odbor će se baviti i pripremama za prvi Kongres partije, koji će se održati tokom septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније