Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda

31. 07. 2015. 08:26   >>  08:21 1

O PRIJEDLOGU SNP-a

Kaluđerović: Ako smo mi, nemoralan je i Ustav

Nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović smatra da SNP prijedlogom o dopuni etičkog kodeksa poslanika „na politički providan i uskostranački način pokušava da one koji su promijenili poslanički klub i partiju proglasi nemoralnim ljudima“, piše Pobjeda.

"Time se šalje poruka da Crna Gora ima i nemoralni Ustav, koji jasno garantuje da mandat pripada poslaniku", kazao je Kaluđerović juče na skupštinskoj raspravi.

Prijedlogom za dopunu etičkog kodeksa poslanika propisuje se da poslanik koji napusti partiju, a nakon toga zadrži poslanički mandat, postupa suprotno osnovnim etičkim načelima i standarima.

"SNP smatra da je sasvim logično da u Skupštini uvažimo i one koji su nas svojim glasanjem doveli u ovaj dom i da uvedemo princim poštovanja izborne volje građana", kazala je poslanica SNP-a Snežana Jonica.

Kaluđerović je kazao da mu je upravo Jonica dala povod da podnese amandman kojim je sa moralnog stanovišta neprihvatljivo da funkciju poslanika obavlja lice koje krije svoj krivični dosje.

Aleksandar Damjanović iz SNP-a podsjetio je Kaluđerovića da je i ranije mijenjao partije.

"Pretpostavljam da nijesu isti motivi bili prelaska iz DPS-a u SNP, kao iz SNP-a u „Demokratske Crnogorce“. U to vam pravo niko ne ulazi", naveo je Damjanović.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić postavio je pitanje ko mijenja izbornu volju građana.

"Da li partija koja nakon izbora ne zastupa više one stavove iz svoje predizborne kampanje, i na osnovu kojih je dobila povjerenje birača, ili poslanik koji je ostao pri tim stavovima", upitao je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније