Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 08. 2015. 08:26   >>  20:07 13

POZIV UVIJEK OTVOREN

Milošević: Spremni da širimo koaliciju

Poziv Demokratske partije socijalista za saradnju svim političkim snagama kojima su interesi Crne Gore i njenih građana na prvom mjestu i koji su spremni da sa nama rade na unaprjeđenju ukupnog demokratskog i ekonomskog ambijenta u državi uvijek je otvoren, kazao je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

On je, za Dan, izjavio da je DPS na svim izborima na kojima su nastupali samostalno postizao najbolje rezultate.

Upitan je li već sada izvjesno da će na iduće parlamentarne izbore DPS izaći samostalno, Milošević je rekao da je DPS najsnažnija i najbolje organizovana partija, koja uživa najveće povjerenje građana Crne Gore.

„To su samo neki od razloga zbog kojih smo uvijek bili spremni za samostalan nastup na izborima. Uostalom, na svim izborima se pokazalo da najbolje rezultate ostvarujemo kada nastupamo samostalno. Naravno, uvijek postoje državni n društveni interesi koji nae upućuju na vršenje vlasti u što širim koalicijama, što smatramo jednim od naših najvećih demokratskih kvaliteta“, naveo je Milošević.

On, ipak, naglašava da je još rano za razmišljanje o formi nastupa na narednim izborima.

„Svakako ćemo voditi računa da, nakon još jedne pobjede, u koaliciju uključimo sve one partije koje sa nama dijele temeljne programske principe i koje su spremne da ponesu teret odgovornosti i napornog rada na daljem razvoju države i na integracionim procesima“, kazao je Milošević.

Upitan da li su razlike između DPS-a i SDP-a toliko produbljene da koalicija više ne može da funkcioniše, on je istakao da razlike u širokim koalicijama uvijek postoje.

„DPS je i dalje na istim političkim pozicijama. U ovom trenutku, nakon svih dešavanja u redovima našeg manjeg koalicionog partnera, to bi pitanje trebalo da bude upućeno njima“, smatra Milošević.

Na pitanje da li je između Pozitivne Crne Gore i DPS-a, čije je približavanje sve očiglednije, bilo razgovora o nekoj koaliciji i da li se to uopšte planira, Milošević je odgovorio da i u opozicionim redovima, i to ne samo u Pozitivnoj, postoje politički subjekti koji su u stanju da prepoznaju ono što su državni prioriteti i da ih stave iznad svih političkih razlika.

„Kao što često ponavljamo, uvijek stoji otvoren poziv DPS-a za saradnju svim političkim snagama kojima su interesi Crne Gore i njenih građana na prvom mjestu i koji su spremni da sa nama rade na unapređivanju ukupnog demokratskog i ekonomskog ambijenta u državi“, naveo je Milošević.

Upitan da li će DPS prihvatiti inicijativu SDP-a za rekonstrukciJu Vlade, odnosno za smjenu Ivana Brajovića i Vujice Lazovića, Milošević je odgovorio da ta inicijativa još nije zvanično upućena.

„Svaka inicijativa za rekonstrukciju vlade mora prvo biti upućena premijeru koji je tu vladu i formirao, pa tek onda svima ostalima. Kada inicijativa stigne i kada se upoznamo sa njenim sadržajem, imaćemo i precizan odgovor na to pitanje“, istakao je Milošević.

 

Dan/CdM

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније