Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 08. 2015. 21:54   >>  22:02 4

SIMOVIĆ O SDP-U

Opstruiraju politiku Vlade i koče razvoj

SDP opstruira politiku Vlade i djeluje suprotno standardima i vrijednostima parlamentarne demokratije, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Milutin Simović. On vjeruje da će skori izborni rasplet omogućiti DPS-u da se oslobodi, kako je naveo, destrukcije od strane koalicionog partnera.

Simović smatra da su „različiti interesi okupili ad hoc parlamentarnu većinu“, a s ciljem, kako je naveo, zaustavljanja razvojnih projekata.

„Bili smo svjedoci novog priloga urušavanja predizbornog koalicionog sporazuma i izbornog programa, a posljedično tome i slobodno iskazane izborne volje građana, novog priloga neodgovornosti u realizaciji sporazumom dogovorene politike dinamičnog ekonomskog razvoja, novog priloga neodgovornosti prema građanima, koji su dali podršku promociji i realizaciji izbornog programa, kojim smo zajednički garantovali realizaciju najvažnijih razvojnih projekata, pretpostavke dugoročne stabilnosti crnogorske ekonomije i višeg kvaliteta života“, saopštio je Simović.

Dodaje i da SDP pokušava da opstrukciju Vladine politike i projekata predstavi kao doprinos razvoju demokratije.

„SDP pokušava da se predstavi kao spasilac vrijednosti crnogorske privrede i prirodnih resursa, kao jedini zaštitnik interesa građana, kao apsolutni i jedini poznavalac i ekskluzivni tumač – predavač/predavačica pravnog sistema Crne Gore“, ocijenio je Simović.

Svjedoci smo i novog priloga za usložnjavanje finansijskih, socijalnih i razvojnih prilika u državi, dodaje Simović, gdje, kako je naveo, manji koalicioni partner sa ad hoc parlamentarnom većinom zaustavlja i obara zakone i odluke koje, ističe, treba da obezbijede razvoj, nova radna mjesta, nove prihode za razvoj javnih funkcija.

„Ili pak usvajaju ili pokušavaju usvojiti neustavne zakone, zakone neprimjenljive u praksi, zakone koji ugrožavaju stabilnost javnih finansija. Pokazuju da nije bitna suština i smisao zakona i odluka, nije bitan potrebni razvoj ekonomije, nije bitan interes građana, bila je bitna je demonstracija mogućnosti stvaranja ad hoc većine“, poručio je on.

SDP, po mišljenju Simovića, pokušava da obezbijedi podršku građana „veću od trenutnih dva ili pak pet posto.“ Pokazuju, dodaje Simović, otpor prema projektima i zakonima koji dolaze iz Vlade, koja je, ističe, prema Ustavu nadležna za vođenje ekonomske politike.

„Čula se skoro jedna kreativna ideja, da bi Vlada Parlamentu prethodno trebala da prezentira nacrte zakona i odluka. U slučaju da se ocijene dobrim – da se položi taj 'kolokvijum', išlo bi se na 'ispit'. Na 'ispit' u Parlament, između ostalih i kod predsjednika Parlamenta, kojem je ta pozicija dodijeljena koalicionim sporazumom“, navodi Simović u saopštenju.

Demokratska partija socijalista je, ističe, željela da razvojni projekti dobiju prohodnost, kako bi dinamizirali ekonomski rast i time ostvarili zajedničku obavezu i DPS-a i SDP-a prema građanima, preuzetu na posljednjim parlamentarnim izborima.

„Mislimo da je dobro što je ukupna javnost vidjela da se SDP udružila sa tradicionalnom opozicijom u zaustavljanju razvoja. DPS ne odustaje od namjere da odgovorno i odlučno radi na realizaciji razvojne politike, koja će doprinijeti rastu kvaliteta života svih građana. Vjerujemo da će skori izborni rasplet omogućiti Demokratskoj partiji socijalista da se oslobodi ovakve destrukcije od strane koalicionog partnera“, zaključio je Simović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније