Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 08. 2015. 11:52 >> 11:43
2

OBRADOVIĆ SMATRA

"Vlast od Andrijevice napravila geto"

Član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore Novica Obradović je, povodom nedavnog otvaranja mini hidro-centrale u Andrijevici, kazao da je slična postojala još prije Drugog svjetskog rata, uz konstataciju da je trenutna vlast riješila da "kazni neposlušnu Andrijevicu i od nje napravi geto".

"Nedavno je Andrijevica  obilježila Dan opštine. Posjetio ju je predsjednik države, čestitke su uputili predsjednik vlade i predsjednik parlamenta i drugi istaknuti državni funkcioneri. Svi se raduju tome što je u rad puštena mini hidro centrala. Savjetuju kako treba na pravi način koristiti potencijal šuma. Upućuju na razvoj poljoprivrede. Imala je Andrijevica mini centralu još prije Drugog svjetskog rata. Strujom je snadbijevala hotel Šarovića i uličnu rasvjetu. Šume su racionalno korištene. Radile su fabrike. A onda je vlast na republičkom nivou riješila da kazni neposlušnu Andrijevicu i od nje napravila geto", saopštio je Obradović.

Kako je kazao, aktuelna vlast je, nezadovoljna izbornim rezultatima, dovela Andrijevčane "na ivicu bijede".

"Šume su besomučno uništavane, možemo samo da naslutimo ko je od toga imao koristi, Andrijevica i njeni stanovnici nijesu. Fabrike su zatvorene. U zimskom periodu često je ostajala bez struje. O poljoprivredi ne možemo ni da govorimo. Autističnu lokalnu vlast iz tog perioda i njenu ulogu je teško definisati. Konačno, nakon dugotrajnog brutalnog iscrpljivanja, uspjeli su da osvoje vlast u Andrijevici", istakao je Obradović.

On je rekao da su na vlast u Andrijevici došli koji ne znaju da je ta Opština početkom prethodnog vijeka imala hidro-centralu, te kao najveće dostignuće ističu izgradnju nove.

"Hvale se rekonstrukcijom gradskog trga, pri tome ne pominju da ruše obilježje koje su njihovi prethodnici napravili.Da su sve vlasti koje su dolazile rušile obilježja prethodnika danas bi Knjaževac bio pust. Čitamo emotivne poruke u kojima nam poručuju kako Andrijevica ima izuzetno prirodno bogatstvo koje je potrebno na mudar i održivi način valorizovati, kako bi se što prije omogućio bolji i kvalitetniji život građana", navodi se u saopštenju.

Član Glavnog odbora Demokrata je kazao da je izolacija kojoj je Andrijevica bila dovela je do masovne migracije.

"Mladi ljudi, bez mogućnosti da se zaposle i obezbijede egzistenciju, odlazili su na sve strane. Sve više Andrijevica postaje grad penzionera.Okolna sela su pusta. Pobjeda koalicije na lokalnom nivou je Pirova pobjeda. Previsoku cijenu je najljepša varoš u Crnoj Gori platila", smatra Obradović.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније