Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2015. 07:56   >>  08:11 29

MITJA DROBNIČ

Pitao opoziciju je li Krivokapić prihvatljiv za lidera

Šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Mitja Drobnič raspitivao se tokom sastanaka u junu sa dijelom lidera Demokratskog fronta o prekompoziciji političke scene u Crnoj Gori i mogućnosti da lider SDP-a Ranko Krivokapić, nakon razlaza sa DPS-om, postane lider opozicije, saznaje Pobjeda.

Političkim angažovanjem predstavnika Evropske komisije bavio se i slovenački list Delo u svom jučerašnjem izdanju objavljujući informaciju da se Mitja Drobnič našao na udaru tabloida bliskih vlastima zbog svoje podrške opoziciji.

List tvrdi i da je crnogorski premijer Milo Đukanović zbog takvog angažmana Drobniča zatražio čak i njegovu smjenu, ali da je to odbijeno od strane zvaničnika u Briselu.

U izjavi za Delo, Mitja Drobnič je odbacio takve pritužbe, navodeći da kao šef Delegacije EU ima punu podršku Evropske komisije i evropske zajedničke spoljne službe.

"Odgovoran sam evropskim institucijama, a ne slovenačkom ministarstvu vanjskih poslova", glasio je odgovor Drobniča čime je indirektno potvrdio da je slovenački MVP nezadovoljan njegovim djelovanjem.

Iako je u izjavi za Delo tvrdio da je politički neutralan, informacije do kojih je došla Pobjeda idu u prilog tezi da vlasti u Podgorici dio Drobničevih aktivnosti nijesu posmatrale kao "prijateljsku pomoć evropskim integracijama" već kao na pokušaj indirektnog, ali realnog uplitanja u odnose na crnogorskoj političkoj sceni.

Prema saznanjima Pobjede, Drobnič je na sastanku sa dijelom lidera Demokratskog fronta, koji je održan 8. juna u Podgorici, otvoreno upitao opozicionare da li bi za njih bio prihvatljiv Ranko Krivokapić kao lider opozicije u slučaju da dođe do razlaza vladajuće koalicije.

Sastanku, čija je ključna tema bili najavljeni protesti Demokratskog fronta, su osim Drobniča i njegovih saradnika prisustvovali i lideri Demokratske narodne partije i Demokratskog fronta Predrag Bulatović i Milan Knežević sa svojim saradnicima.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније