Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 08. 2015. 13:09 >> 13:32
1

HERCEGNOVSKI SDP

Neozbiljno-za pola godine dva predsjednika

Od posljednjih lokalnih izbora u Herceg Novom jedva da je prošlo pola godine, a već biramo drugog Predsjednika Opštine. Najblaže rečeno to je neozbiljno, kaže predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije u Herceg Novom, Dragan Šimrak.

On podsjeća da SDP nije učestvovala u radu Skupštine ni kod postavljanja ni kod smjene Nikše Gojkovića.

„Nama je od samog početka bilo jasno da koalicija IZBOR-DPS, koja vrši vlast u našoj Opštini, nije formirana na zdravim osnovama, a dobro znamo onu staru „što se grbo rodi vrijeme ne ispravi“. Tako je i što se tiče nove ponude vladajuće koalicije za izbor Predsjednice Opštine, na oročeni period do isteka nestatutarnog dvogodišnjeg mandata, stav SDP-a potpuno jasan. Naši odbornici neće učestvovati u radu Skupštine Opštine kada se o ovom pitanju bude odlučivalo“, poručio je Šimrak.

Ističe da odbornici SDP-a nemaju mandat građana, koji su ih birali, da trpe takvo ponašanje.

„Želimo naglasiti, da smo uvijek, bez obzira što smo u opoziciji, spremni podržati sve konstruktivne predloge i poteze koji imaju podršku naših sugrađana“, navodi Šimrak u saopštenju.

U SDP-u su ubijeđeni, kako kaže Šimrak,  da je i njihov stav oko Mamule, koji je presudno uticao da se spriječi davanje u zakup ostrva i tvrđave, a što je suštinski značilo prodaju za mizernu cijenu, suprotno Ustavu i nacionalnom interesu, naišao na punu podršku Novljana.

„Ocjenu onih koji su zastupali drugačiji stav od našeg, vjerovatno motivisani dnevno političkim vrijednostima, takođe ostavljamo našim sugrađanima. Istina je da su ostrvo Lastavica i tvrđava Mamula zapušteni i prepušteni zubu vremena i da to traje od kada se završio Drugi svjetski rat. Tamo je potrebno da Država i Opština ulože sredstva u revitalizaciju, i time učine tvrđavu dostupnu turistima, ne zaboravljajući strateški i vitalni značaj ovog objekta u budućnosti“, zaključuje Šimrak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније