Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

18. 08. 2015. 14:05   >>  13:55 4

USLOV SRBIJI

Priznanje Kosova, pa EU

Za Srbiju je priznanje Kosova apsolutni uslov za ulazak u Evropsku uniju, izjavio je španski poslanik u Evropskom parlamentu Žozep Marija Terikabras.

"Apsolutno i bez sumnje Srbija je obavezna da to uradi prije učlanjenja u Evropskoj uniji", rekao je Terikabras u intervjuu za prištinski dnevnik Zeri.

On je dodao da Španija ne priznaje Kosovo zbog Katalonije, ali da je to: "Smiješno, jer će narod Katalonije slobodno odlučiti o svojoj budućnosti, priznala Španija Kosovo ili ne".

Terikabras je ubijeđen da će učlanjenje Kosova u EU biti najbolja garancija za stabilnost i razvoj Kosova, kao i cijelog regiona. 

On je dodao da Evropski parlament treba da djeluje mnogo brže što se tiče liberalizacije viza za Kosovo i naglasio da činjenica da je Kosovo jedina zemlja kojoj nisu ukinute vize predstavlja "nepravedni tretman građana Kosova u Evropi".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније