Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 09. 2015. 14:39 >> 14:28
3

MAĐARSKA

Migrante izbacili iz voza, haos na pruzi

Prvi voz s izbjeglicama krenuo je danas iz Budimpešte prema austrijskoj granici, ali ga je mađarska policija zaustavila i naredila migrantima da izađu u mjestu Bičke, gdje se nalazi prihvatni centar, nakon čega je nastupio haos.

Migranti su se bacali na šine i pokušavali da bježe od policije, koja ih je jurila. U jednom trenutku je na šine sjeo i mladi bračni par s bebom, ali ih je policija uklonila.

Vlada je naredila da se granice zemlje sasvim zatvore za migrante do 15. septembra, zbog čega izbjeglice očajnički pokušavaju da se domognu zapadne Evrope dok za to još postoji šansa.

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar izjavio je da će, što se tiče migranata, policija će se pridržavati šengenskih pravila Evropske unije i da će da izvrši sve provjere u vozovima koji se kreću ka zapadnoj granici.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније