Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 04. 2013. 22:00   >>  22:00 6

ZAVRŠILI U BIOSKOPU

“Peti sveslovenački ustanak“

Učesnici protestnog skupa u Ljubljani danas su, nakon okupljanja na Kongresnom trgu i protesta ispred zgrade državnog parlamenta, zauzeli bivši bioskop Triglav u dijelu grada Moste i na njemu zalijepili plakat "Naša svojina".

Po zauzimanju praznog bioskopa demonstranti, njih oko 1000 - kako je saopštila policija, zaprijetili su da će jednako postupiti sa svim praznim prostorima u glavnom gradu, čak i sa praznim stanovima, kojih u Ljubljani ima mnogo.

Irfan Beširević, jedan od učesnika protesta kojeg su organizatori nazvali Peti sveslovenački ustanak, rekao je da su takvi stanovi u vlasništvu bogataša i da propadaju dok "ljudi bez stanova žive na ulici."

Prilikom zauzimanja bioskopa Triglav, policija nije intervenisala jer je objekat prazan i nije došlo do provale u njega.

Demonstranti su upozorili da se protesti ne dešavaju samo u Sloveniji već i u drugim državama i da su protesti u Ljubljani dio "svjetskog ustanka protiv postojećeg sistema".

Demonstranti su protestovali i pred gradskom kućom u Ljubljani, a njihov predstavnik rekao je da velika većina ljudi, što se korupcije tiče, ne pravi razliku između bivšeg premijera Janeza Janše i gradonačelnika Zorana Jankovića.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније