Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 10. 2015. 13:16 >> 13:04
3

TOMISLAV NIKOLIĆ

"Kosovska kulturna baština je isključivo srpska"

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da, uz napore za oporavak ekonomije, država i dalje vodi bitku da ne dozvoli ulazak samoproklamovane države Kosovo u Ujedinjene nacije i od te borbe nikad neće odustati, niti pokleknuti.

"Borimo se na načine koji su vama možda nedovoljno brzi ili nedovoljno vidljivi, ali su jedini mogući u ovo vrijeme kada svijetom vlada sila. Borimo se na način koji ne ponižava Srbiju, već je vodi ka boljoj budućnosti", rekao je Tomislav Nikolić na komemorativnom skupu u Jajincima posvećenom očuvanju dostojanstvenog sjećanja na više desetina hiljada ljudi brutalno likvidiranih na tom mjestu.

"Budite sigurni da nikada nećemo odustati. Nikada nećemo pokleknuti", dodao je Nikolić.

Nikolić je istakao da Srbija ulaže ogromne napore da razumne ljude u svijetu ubijedi da Kosovo ne može da postane član Uneska, i da su kosovska kultura, baština i istorija isključivo srpske, pa ako su ih čuvali 11 vjekova, Srbi će ih čuvati i dalje, "jer je geografija to što se nalazi na prostoru Kosova i Metohije ne čine kosovskim već uvijek i samo srpskim".

"Na to nas obavezuju heroji koji su ovdje položili svoje živote. Naša je obaveza da svjedočimo svojim postupcima da njihove patnje nijesu bile uzaludne. Učinimo sve da kao njihovi potomci možemo sa ponosom da kažemo da živimo u Srbiji i da želimo da ostanemo u zemlji koju su stvorili svojom žrtvom", rekao je Nikolić.

Kako je naveo, tih žrtava se Srbija sjeća, ali zločine ne oprašta, kao što neće zaboraviti ni žrtve ni zločine.

"Njihova stradalna priča je naše istorijsko slovo, dio našeg bića i osnova naše slobodarske svijesti", dodao je Nikolić.

 

RTS/Fonet

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније