Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 10. 2015. 14:18 >> 14:07

UKUPNO 170.000

Srbija: Dnevno uđe između 2.000 i 4.000 izbjeglica

U Srbiju dnevno uđe između 2.000 i 4.000 izbjeglica, a Ministarstvo unutrašnjih poslova registrovalo je do sada 170.00 izbjeglica, izjavio je načelnik Uprave granične policije Milenko Božović.

On je za "Blic" rekao da je oko 157.000 izbeglica izrazilo namjeru da zatraži azil, a da su prekršajne prijave zbog ilegalnog ulaska u Srbiju podnijete protiv 13.000 ljudi.

Božović je kazao da će srpske granice ostati otvorene za izbjeglice, jer će Srija "nastaviti da, kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, bude odgovorna, humana i poštuje svoje međunarodne obaveze".

On je ocijenio da je Srbija bezbjedna "bez obzira na sve izazove" i dodao da sa kolegama iz regiona policija iz Srbije odlično sarađuje.


U Hrvatsku ušlo 108.000 migranata

U Republiku Hrvatsku je od početka migrantske krize, 16. septembra, ušlo 108.800 migranata, saopštilo je danas u Opatovcu Uprava policije te zemlje.

U izjavi novinarima ispred prihvatnog izbjegličkog centra u Opatovcu, službenica za odnose s javnošću Uprave policije kazala je da je, od ponoći do jutros u 9 sati, preko graničnih prijelaza Bapska i Tovarnik, ušlo 2.100 osoba, prenosi Fena.

U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu trenutno se nalazi oko 600 izbjeglica, dodala je.

Policija procjenjuje da bi u Hrvatsku danas moglo da uđe oko pet do šest hiljada migranata i izbjeglica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније