Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 10. 2015. 22:43   >>  22:30 1

SRPSKI MEDIJI

Izvršni savjet UNESCO možda i o Kosovu

U Parizu sjutra počinje 197. zasjedanje Izvršnog savjeta UNESCO koje će trajati do 22. oktobra, objavljeno je na sajtu te organizacije, a prema saznanju "Danasa", na dnevnom redu bi mogao da se nađe i zahtjev Kosova za članstvo koji je u ime Prištine podnijela Albanija.

Zasjedanje počinje sjednicom Biroa Izvršnog savjeta UNESCO koji će u srijedu razmatrati preliminarni dnevni red, ali će odluka o konačnim temama za raspravu biti donijeta na prvoj plenarnoj sjednici 12. oktobra, piše "Danas".

Da bi se zahtjev Kosova našao na dnevnom redu potrebna je većina glasova Izvršnog savjeta.

"Srbija će se usprotiviti stavljanju kosovskog zahtjeva na dnevni red, kao i članstvu Kosova u UNESCO", rekao je nedavno ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da su 32 zemlje od 58 članica Izvršnog savjeta priznale Kosovo, a 26 nijesu.

"To znači da nas čeka teška borba za zaštitu naših interesa", kazao je Dačić, prenosi Tanjug.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније