Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

17. 10. 2015. 21:45 >> 21:35

MUP SAOPŠTIO

Slovenija dnevno da prima 2.500 izbjeglica

U Sloveniju je iz Hrvatske u subotu ušlo oko 600 izbjeglica, očekuje se dolazak još 1.800, a Slovenija dnevno može primati maksimalno 2.500 izbjeglica.

To je izjavio državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i glavni koordinator prihvata izbjeglica Boštjan Šefić.

"Dolazak i registracija izbjeglica i njihovo upućivanje u prihvatne centre protiče po planu i bez zastoja, ali je odluka slovenačke vlade da se dnevno primi od 200 do najviše 2.500 ljudi", rekao je Šefić, dodavši da se očekuje i dolazak određenog broja migranata na Breganu, prenosi Hina.

"Novi broj migranata primićemo tek kad ih određeni broj pređe u Austriju. Hrvatskim kolegama smo objasnili da želimo da imamo kontrolu i da ćemo primati samo onoliko migranata koliko možemo zbrinuti", rekao je Šefić, dodajući da za nedjelju najavljeni voz sa migrantima koji putuju preko Hrvatske, Slovenija neće primiti ako ne bude u tom ritmu ulaska i izlaska iz zemlje.

Dodao je da se nada da će Hrvatska to razumjeti i da neće doći do nekontrolisanog propuštanja izbjeglica prema Sloveniji.

"Sadašnji ritam dolaska migranata i dnevni prihvat do 2.500 ljudi Slovenija može izdržati duže vrijeme", dodao je, uz upozorenje da će se stanje promijeniti, ako Njemačka i Austrija prestanu da prihvataju sve koji tamo žele da odu.

U tom bi slučaju, po njegovim riječima, Slovenija morala da razmišla o trajnijem smještaju izbjeglica i migranata.

Prema ranijim ocjenama slovenačke policije, Slovenija bi za neko duže vrijeme mogla preuzeti brigu o najviše oko 8.000 izbjeglica na svojoj teritoriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније