Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 02. 2013. 15:17 >> 15:17

Od 22.februara

Slovenija: Vlada i bez manjinske podrške

Nakon što je i Stranka slovenačkih penzionera odlučila da izađe iz Vlade, premijer Janez Janša ostao bez manjinske podrške u parlamentu. Vanredni izbori su, čini se, neminovni.

Demokratska stranka penzionera izaći će iz vladine koalicije, rekao je  generalni sekretar te stranke Ljubo Jasnić.

Jasnić je naveo da će ministri i državni sekretari stranke dati ostavke 22. februara.

Predsjednik stranke penzionera Karl Erjavec, potvrdio je da će se njegova stranka angažovati u traženju novog mandatara. U parlamentu će, kako je dodao, ta stranka penzionera podržati izglasavanje nepovjerenja Vladi Janeza Janše.

To je druga stranka koja odlazi iz vladajuće koalicije. Slovenačku vladu je nedavno napustila i stranka Državljanska Lista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније