Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 05. 2013. 10:50 >> 10:50

CROATIA AIRLINES

Otkazani letovi zbog bolesti 39 stjuarda

Hrvatski nacionalni avioprevoznik, Croatia Airlines, objavila je kako danas otkazuje tri leta, a kao razlog se navodi masovni odlazak kabinskog osoblja na bolovanje. Iz te kompanije je saopšteno, kako javljaju hrvatski mediji, da u posljednjih 36 sati odlazak na bolovanje prijavilo 39 stjuardesa i stjuarda.

Na internet strancii hrvatskog avioprevoznika objavljeno je da je „zbog iznenadnoga masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja Croatia Airlinesa došlo do poremećaja u planiranom redu letenja kompanije u srijedu, 1. maja 2013.“

Zato su, prema pisanju hrvatskih medija, otkazani planirani povratni letovi iz Zagreba prema Briselu, Minhenu i Beču, a putnicima koji su kupili karte za navedene letove ponuđeni su alternativni letovi Croatia Airlinesa i partnera.

U saopštenju Croatia Airlinesa dostavljenom hrvatskim medijima navodi se da poremećaje u planiranom putovanju, koji su uzrokovani iznenadnim bolovanjem jedne petine od ukupnog broja članova kabinskog osoblja, zasad osjeća oko 350 putnika, te da se do kraja dana mogu očekivati i dodatni poremećaji u dijelu planiranog saobraćaja.

Zbog sumnje da postojeće stanje nije uzrokovala objektivna spriječenost zaposlenih za obavljanje poslovnih dužnosti, Croatia Airlines će, kako se saopšteno, sprovesti sveobuhvatnu provjeru kako bi se utvrdili uzroci tog događaja.

„Zbog navedene sumnje u opravdanost ovakvog postupka o svemu su obaviještene i nadležne institucije. Croatia Airlines ne odbacuje mogućnost da masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje predstavlja reakciju Sindikata kabinskog osoblja na uslove poslodavca oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, koji su prilagođeni programu restrukturiranja kompanije, a na koje sindikat za sad ne pristaje“, navodi se u saopštenju kompanije, a prenose hrvatski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније