Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 11. 2015. 22:05 >> 21:56
4

POOŠTRAVANJE AZILA

Janša traži zabranu burki i nikaba

Opoziciona Slovenačka demokratska stranka, čiji je lider Janez Janša, predložila je izmjene zakona kojima je predviđena zabrana nošenja burki i nikaba na javnim mjestima i pooštravanje uslova za sticanje azila.

Janša je ovaj prijedlog obrazložio razlozima bezbjednosne i kulturološke prirode. "Izbjeglički talas ne popušta i ne postoji zajednički pristup na nivou EU u rješavanju tog problema, što je jedna od posljedica koja predstavlja bezbjednosnu prijetnju za cijelu Evropu, uključujući i Sloveniju", smatra Janša.

Slovenačka demokratska partija predložila je da kazna za nošenje burke i niKaba bude 100 eUra, koliko iznosi i kazna za prosjačenje.

"Razlozi za izmjene su zaštita kulturnog identiteta i bezbjednosti Slovenije u slučaju priliva muslimanskih izbjeglica, čije žene prekrivaju lica", rekao je Janša.

Najveća poslanička grupa - stranka premijera Mira Cerara još se nije izjasnila o prijedlogu Slovenačke demokratske stranke, prenosi RSE.

Protiv ovog prijedloga su se izjasnile Stranka penzionera i Stranka socijalnih demokrata.

Na prijedlog o zakonskoj zabrani nošenja burki još nije reagovala u javnosti ni Islamska zajednica Slovenije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније