Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug ]

24. 11. 2015. 08:36 >> 08:23
3

BRITANSKI MEDIJI

Kosovo i BiH u vrhu po broju boraca za ID

Bosna i Hercegovina je četvrta u svijetu po broju svojih stanovnika koji su se pridružili tzv. Islamskoj državi (ID), tvrde britanski mediji.

Mediji navode da se u ovoj godini 92 državljana BiH pridružilo toj terorističkoj organizaciji.

Na petom mjestu je, kako se navodi, Kosovo s 83 borca. Ispred BiH su Jordan, Tunis i Saudijska Arabija, dok je među zemljama Evropske unije Belgija vodeća po broju ID-ovih pripadnika.

Bosna i Hercegovina je označena i kao zemlja preko koje se krijumčari naoružanje, potvrdio je ministar sigurnosti, Dragan Mektić, koji do tih saznanja došao nakon napada u Parizu. 

BiH se pominje i kao mjesto pranja novca za potrebe terorista, premda u ovoj zemlji postoji zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma. 

S druge strane, u SIPA je za regionalnu N1TV potvrđeno da nema informacija da se na teritoriji Bosne i Hercegovine nalaze pripadnici ID-a. 

Novac prikupljen u džamijama Velike Britanije koristi se za finansiranje terorista ID-a, a pranje novca se vrši preko računa u BiH, navode mediji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније