Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 11. 2015. 09:38 >> 09:25

USTAVNI SUD HRVATSKE

Sanader na slobodi najkasnije do 30. novembra

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader biće pušten da se brani sa slobode najkasnije do 30. novembra i to bez kaucije, objavio je portal regionalne TVN1.

 

 

 

Ustavni sud je, naime, ukinuo odluku Vrhovnog suda prema kojoj Sanader može na slobodu uz 12,4 miliona kuna kaucije jer su procijenili da postoji opasnost od bijega.

U odluci Ustavnog suda piše da opasnost od bijega ne postoji, a time ni potreba za jamstvo i da mora na slobodu do 30.11. Ustavni sud je dodao i da niži sud mora preinačiti odluku i pustiti Sanadera na slobodu uz druge mjere opreza ili druge osnove za istražni zatvor. 

"Ova odluka se, donesena na osnovu ustavne tužbe protiv tog rješenja, bavi isključivo procesnim pitanjima vezanim za produženje istražnog zatvora podnositelju u slučaju Fimi media, a ne krivicom podnositelja (meritumom) u tom predmetu", objavio je Ustavni sud. 

Sanader je u u pritvorskoj jedinici Remetinca od decembra 2012. kada mu je izrečena prva, naknadno ukinuta presuda u slučajevima Hypo i Ina-MOL.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније