Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 05. 2013. 12:58 >> 12:59
1

ISLAMSKI CENTAR

Najljepša džamija Evrope u Rijeci

U Rijeci, u Hrvatskoj, danass će biti otvoren Islamski centar, a očekivanja su da će na svečanosti prisustvovati više od 30 hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta, među kojima i najviši vjerski vjerodostojnici predvođeni reisom Huseinom Kavazovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftijom Azizom Hasanovićem i kardinalom Josipom Bozanićem.

 Ističe se da je riječki Islamski centar, osim izvorne namjene da postane mjesto molitve i okupljanja 10 do 12 građana islamske vjeroispovijesti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, zbog svoje izuzetne arhitektonske, građevinske i kulturne vrijednosti već prozvan najljepšom džamijom u Evropi, pišu mediji.

Ukupna površina Islamskog centra je 3.074 kvadrata, a sagrađen je na površini od 10.861 kvadrat.

Uz donatore iz cijelog svijeta koji su dali svoj prilog, glavni donator je država Katar. Ukupna vrijednost Islamskog centra je oko 10 miliona eura, a minaret džamije je visok 23 metra.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније