Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 05. 2013. 23:55   >>  23:55

BLIC NEZVANIČNO

Beba Popović ponovo u politici?

Bivši šef Biroa za komunikacije u vladi Zorana Đinđića, Vladimir - Beba Popović, vraća se na političku i medijsku scenu u Srbiji poslije deset godina odsustva.

Tokom ljeta Popović će u Beogradu otvoriti sjedište Instituta za javnu politiku, koji je osnovan u Podgorici, piše Blic.

Nezvanične najave da će Popović u Srbiji osnovati novu stranku još nijesu potvrđene. Nevladina organizacija Institut za javnu politiku za sada je tipična grupa eksperata koji žele da utiču na formiranje javnog mnjenja.

Indikativno je da su se u Crnoj Gori pojavili pred finiš predsjedničkih izbora i da su, po tvrdnjama izvora Blica i pisanju crnogorskih medija, doprinijeli pobjedi Filipa Vujanovića.

Među osnivačima i saradnicima ove NVO su bivša ambasadorka u Srbiji Anka Vojvodić, koju je Beograd proglasio “personom non grata” kada je Crna Gora priznala Kosovo. U timu su istoričar Nikola Samardžić, bivši član DS i jedan od osnivača LDP, profesor Pravnog fakulteta Stevan Lilić, Boris Popović, jedan od osnivača Centra za antiratnu akciju.

Profesor Lilić, koji je predsednik UO Instituta za javnu politiku, objasnio je da udruženje ima “naučne i stručne premise” i da će djelovati regionalno na promociji ideja i principa EU. Otuda i najava otvaranja beogradske kancelarije.

„Imaćemo sjedišta u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, a projekti kojima ćemo se baviti biće vezani za 23 i 24 poglavlje odnosno vladavinu prava, koja se prva otvaraju prilikom otvaranja pregovora o članstvu sa EU. Ako bude potrebe izlazićemo i sa svojim inicijativama, a uglavnom ćemo raditi stručne analize koje se traže“, kazao je profesor Lilić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније