Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 02. 2013. 22:26 >> 22:26

UOČI SUSRETA

Nikolić poručuje da je pozicija Srbije jasna

Srbija je svoju poziciju precizirala Platformom o Kosovu i Metohiji i od nje ne može da odstupi, rekao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uoči sastanka sa Atifetom Jahjagom u Briselu.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je, uoči sastanka sa predsjednicom  Kosova Atifete Jahjagom u Briselu, izjavio da je Srbija svoju poziciju precizirala Platformom o Kosovu i Metohiji, da od nje ne može da odstupi i da će to prenijeti svojoj sagovornici.

Kako prenosi RTS Nikolić je objasnio da njegov sjutrašnji sastanak s Jahjagom ne može biti protokolaran, premda je kao prvi tako zamišljen, jer "ne zna kada će biti sljedeći i sa kim".

"Ovo je prilika da gospođa Jahjaga čuje ono što možda ne voli da čuje, da konačno čuje direktno, a ne preko medija, da Srbija ima svoju Rezoluciju, koju je donijela na osnovu Platforme, i da niko ko predstavlja Srbiju ne može od toga da odstupi i niko ko predstavlja Sriju od toga ne želi da odstupi", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da tom Rezolucijom Srbija takođe "prvi put kaže šta može da dozvoli":

"Srbija prvi put kaže šta može da dozvoli, a dozvolila je da postoji teritorija na kojoj ne vrši potpuno svoju vlast, da ta teritorija koja ima ustav, sudove, zakone, predsjednika, parlament, vladu, i traži za svoju zajednicu na toj teritoriji određena specijalna prava koja su veoma autonomna u odnosu na Prištinu. I to je ono što Srbija može, što Srbija želi", rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije sastaće se sjutra sa Jahjagom uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније