Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2013. 08:10 >> 08:09

ZAGREB

Danas presude za Pukanićevo ubistvo

Danas će biti objavljena pravosnažna presuda Vrhovng suda Hrvatske četvorici optuženih za ubistvo Iva Pukanića i Nika Franjića u oktobru 2008. godine.

Za atentat na Pukanića i Franjića zagrebački sud je u novembru 2010. osudio šestoricu na ukupno 150 godina zatvora.

Vrhovni sud je sredinom prošle godine drugostepenom presudom trojici povećao kazne za ukupno 15 godina - prvooptuženom Robertu Mataniću sa 33 na 35 godina zatvora, Bojanu Guduriću sa 30 na 33 godine, a Slobodanu Đuroviću sa 15 na 25 godina zatvora.

Prema optužnici, Đurović je bio veza između ubica i Sretena Jocića kojem se u Beogradu sudi da je za Pukanićevo ubistvo platio 1,5 miliona eura.

U Beogradu se za isti zločin sudi i Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću.

Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su 23. oktobra 2008. godine u podmetnutoj eksploziji u dvorištu zgrade nedjeljnika Nacional u centru Zagreba.

Do kraja suđenja na sudu u Zagrebu nije otkriven motiv ubistva ni krajni naručilac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније