Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 05. 2013. 15:29   >>  15:28

MENADŽERSKA POSLA

Slovenija najkorumpiranija?

Istraživanje konsultantske kuće „Ernst&Young“ među menadžerima u 36 zemalja pokazalo je da su Slovenci građani najkorumpiranije zemlje. Po mišljenju slovenačkih menadžera, korupcija je svakodnevna pojava u toj zemlji. U tako nešto vjeruje čak 96 odsto ispitanika, objavilo je slovenačko „Delo“.

 Crna Gora nije bila obuhvaćena ovim istraživanjem, iako su se u njemu našle vodeće zemlje bivše Jugoslavije. Tako, po istraživanju „Ernst&Young“, ni Hrvatska ne zaostaje puno za Slovenijom, jer čak 90 odsto menadžera vjeruje kako je korupcija u toj zemlji stvar svakodnevice.

Čak 94 odsto menadžera u Keniji, po rezultatima istraživanja, smatra da u toj zemlji ne prođe niti jedan dan bez korupcije.

Iza Hrvatske i Slovenije su Nigerija, Ukrajina, Slovačka, Grčka i Srbija, u kojoj 83 odsto ispitanih menadžera smatra da je korupcija svakodnevica u toj zemlji.

Njemci, koji su jedni od glavnih pobornika borbe protiv korupcije, ispod su evropskog prosjeka koji iznosi 39 odsto, jer svega 30 odsto tamošnjih menadžera vjeruje da je korupcija svakodnevna pojava.

Korupcija je, pokazalo je istraživanje, najmanje pristuna u Švajcarskoj, u kojoj svega deset odsto ispitanika smatra da je korupcija svakodnevnica, nakon koje slijede skandinavske zemlje – Finska, Švedska i Norveška.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније