Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 05. 2013. 14:26 >> 14:26

KOSOVO

Još nema zahtjeva za izručenje Keljmendija

Misija EU na Kosovu, EULEX, nije dobila zahtev Bosne i Hercegovine za ekstradiciju Nasera Keljmendija, izjavila je za Radio Slobodna Evropa portparolka te misije,Irina Gudeljević.

„EULEX nije dobio zahtjev Bosne i Hercegovine za izručenje gospodina Keljmendija“, kazala je ona.

Iz te misije, međutim, do saslušanja, koje treba da se održi do četvrtka uveče, ne komentarišu istragu koja se vodi protiv Keljmendija.

Putem Interpola BiH je određena dokumenta vezana za Nasera Keljmendija poslala EULEKS-u u utorak. 

Radi se o rješenju određenju pritvora, o policijskim izvještajima i o naredbi o sprovođenju istrage.
 
Policija EULEX-a uhapsila je Keljmendija u utorak uveče na osnovu naloga tužilaca EULEX-a iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, a nakon isteka njegovog policijskog pritvora od 48 sati. Kako je saopštio EULEX, Keljmendi je pod istragom za organizovani kriminal.

Osman Cucović, advokat Nasera Keljmendija, izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je Keljmendi po drugi put uhapšen prema novom pravnom osnovu, što je za odbranu neprihvatljivo, jer se radi o istom pravnom osnovu kao i prvi put.

Cucović je dodao da na Kosovu protiv Keljmendija nije u toku nikakva istraga, i da se  hapšenje zasniva na istrazi koja je u toku u BiH.

On je ponovio da odbrana nije dobila ni od koga bilo kakvo pisano objašenjenje u vezi slučaja Keljmendi, tako da je uskraćeno pravo na žalbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније