Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 05. 2013. 20:30 >> 20:30

TUŽILAC ZATRAŽIO PRITVOR

Keljmendi odbacio optužbe

Naser Keljmendi, odbacio je tokom današnjeg saslušanja pred Apelacionim sudom u Prištini, sve optužbe na njegov račun, dok je tužilac, u ovom slučaju, zatražio pritvor do 30 dana.

Naser Keljmendi je na saslušanju pred Apelacionim sudom u Prištini odbacio sve optužbe iz Bosne i Hercegovine, smatrajući da je sve to namještaljka, odnosno da je sve pokrenuto zbog njegovih veza sa prethodnom političkom nomenklaturom u BiH. To je medijima kazao njegov advokat Besnik Beriša.

„Moj klijent je sudu rekao da se bavi legitimnim biznisom, nekretninama i odbacio sve ostale navode u Interpolovoj potjernici“, rekao je Beriša. On je naglasio da je optimista i da očekuje oslobađanje Keljmendija, jer smatra da su sudu iznijeli tvrde garancije, odnosno da njegov klijent neće napustiti Kosovo i da će se odazvati na svaki poziv sudskih organa.

Inicijalno saslušanje održano po zahtevu javnog tužioca za određivanje pritvora Keljmendija završeno je bez odluke sudije o njegovom daljem pritvoru. Sud će donijeti odluku ili večeras ili sjutra, pošto je rok od 48 sati pritvora aktuelan do četvrtka uveče. Tužilac u ovom slučaju, Erik Larson, zatražio je pritvor do 30 dana.
 
„Tužilac je u svom zahtjevu za određivanje pritvora prepisao pismeni dopis vlade BiH u kome je navedeno da je on počinilac nekoliko krivičnih djela. Međutim, tužilac nije imao ni jedan dokaz, činjenice, ili materijalni dokaz da  preda sudu ili odbrani. Mi smo upravo tu činjenicu osporili. Da bi se odredio pritvor, tužilac mora posjedovati neke dokaze. On to nije uradio i mi smo predložili da sud odbije njegov zahtjev kao neosnovan i da Keljmendija oslobodi odmah“, izjavio je jedan od Keljmendijevih advokata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније