Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug ]

08. 02. 2016. 10:15   >>  10:01 5

LJAJIĆ PORUČIO

"Presuda Šešelju do 31. marta"

Haški tribunal još uvijek nije obavijestio Srbiju o datumu presude Vojislavu Šešelju, ali su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta, kaže Rasim Ljajić.

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa tim tribunalom je za TV Pink rekao da će se Srbija o zahtjevu Tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju presude odrediti kada i definitivno stigne taj zahtev.

Kako navodi, Srbija će poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da sa druge strane mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Upitan da li će Srbija da uhapsi Šešelja ako bude morala, Ljajić je rekao da u ovom moment na to pitanje ne može da odgovori ni sa da, ni sa ne.

"Mi treba da razmotrimo sve preostale mogućnosti za koje postoji šansa da se realizuju, ne kažem da su te mogućnosti realne… Imamo nekoliko zahtjeva Šešeljeve odbrane, naš pravni zastupnik ima neke ideje tim povodom, kada se sve to iscrpi možemo da kažemo šta će Srbija preduzeti po tom prijedlogu", rekao je Ljajić.

Upitan za slučaj radikala koje Tribunal optužuje za nepoštovanje suda, Ljajić je rekao da je Srbija predložila Tribunalu opciju po kojoj to da se riješi, a to je da im se sudi u Srbji za ono za šta su optuženi.

"Nijesmo dobili odgovor i čekamo odgovor Tribunala. Naš prijedlog je bio strogo poverljiv, a onda su ga oni objavili. To je apsolutno njihova greška. Ovo je nepoštovanje suda, radi se o podnesku pod oznakom stroge povjerljivosti", rekao je Ljajić.

Kako je poručio, Srbija će uraditi sve ono što je u njenom interesu da ni na koji način ne ugrozi stabilnost u zemlji, da poštuje svoj zakon i obaveze prema Tribunalu.

Osim toga, Ljajić je izjavio i da je cilj koalicije okupljene oko SNS na predstojećim parlamentarnim izborima da "samostalno formiramo buduću vladu".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније