Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic/Srna ]

08. 02. 2016. 23:15 >> 23:00

VIŠE OD 70 ZAPOSLENIH

Gradonačelnika Sarajeva optužuju za zloupotrebe

Više od 70 zaposlenih u Gradskoj upravi i Gradskom vijeću Sarajeva, među kojima su pomoćnici gradonačelnika, podnijelo je danas Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Iva Komšića zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povreda prava iz radnog odnosa.

U krivičnoj prijavi navodi se da je Komšić 2. februara donio naredbu, o obustavljanju isplate plata i naknada funkcionerima grada Sarajeva, gradskim vijećnicima, kao i državnim službenicima i namještenicima u organima tog grada.

Federalni mediji navode da je sporna naredba dostavljena samo pomoćniku gradonačelnika za finansije, s tim da je uvid u njen tekst onemogućen ostalim zaposlenima.

"S obzirom na to da nam je nepoznat pravni osnov, kao i razlozi donošenja takve naredbe, smatramo da nije donesena u skladu sa odredbama Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji BiH", navodi se u prijavi.

Potpisnici navode da je tim odredbama propisano da je naredba opšti akt kojim se naređuje ili zabranjuje postupanje u određenoj situaciji koji ima opšti značaj, s tim da gradonačelnik može donositi opšte akte za izvršavanje propisa koje donosi Gradsko vijeće iz oblasti lokalne samouprave grada kada je za to ovlašten tim propisom.

U krivičnoj prijavi navedeno je da Komšićeva naredba nije objavljena u službenom glasilu niti postoji propis Gradskog vijeća koji mu daje ovlaštenje za donošenje takve naredbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније