Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic/Srna ]

09. 02. 2016. 13:55 >> 13:41
6

MJEŠTANI MAOČE

"Jedva čekamo EU, da širimo islam bez granica"

Muslimani iz Gornje Maoče u Federaciji BiH, koja je poznata kao centar ekstremnog vehabističkog pokreta, jedva čekaju da BiH uđe u EU, jer vjeruju da će tada, zbog ukidanja granica, mnogo lakše širiti svoju islamsku misiju u Evropi, piše "Dojče vele".

"Ako BiH uđe u EU, to će nam otvoriti mnoga vrata. Tada možemo biti aktivni i drugdje, a to bi bilo puno lakše sa otvorenim granicama", pojašnjava predstavnik sela, 35-godišnji Edis Bosnić za "Dojče vele".

Bosnić je oduševljen što BiH želi da podnese zahtjev za članstvo u EU jer sanja o islamskoj misiji bez granica.

Prema njegovim riječima, "na taj način, prekrasni islam mogli bismo dati i Njemcima".

Stanovnici Gornje Maoče fascinirani su "Islamskom državom" i idejom da svi muslimani žive zajedno.

Maoča je posljednjih dana ponovo u centru medijske pažnje zbog zastava terorističke "Islamske države" koje su se vijorile u selu, kao i zbog boraca koji su odlazili za Siriju i Irak da se bore na strani islamista.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније