Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 05. 2013. 16:14 >> 17:46

TUŽILAŠTVO SRBIJE

Podignuta optužnica protiv Miškovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i njegovih saradnika, objavili su beogradski mediji.

 

 

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika, zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara, rekao je tužilac Miljko Radisavljević. 

Vlasnik Delta holdinga je pritvoren 12. decembra prošle godine i pritvor mu je više puta produžavan i trenutno mu je određen do 9. juna.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković.

"Njima se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja", rekao je Radisavljević i precizirao da je za oba djela zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je, takođe, predložilo da se Miroslavu Miškoviću i Đuraškoviću produži pritvor, dodao je Radisavljević.

On je rekao da su Miroslav i Marko Mišković i Milo Đurašković optuženi da su na nezakonit način podigli vrijednost akcija Preduzeća za puteve Niš.

Oni su, kako je rekao Radisavljević, potom akcije tog preduzeća prodali za 25 miliona eura na osnovu kredita čije je vraćanje garantovalo više putarskih preduzeća u Srbiji, među kojima Kragujevac, Vranje, Preduzeće za puteve Beograd, Vojvodina put i Bačka put.

Kredit je uzet od Unikredit banke, a njegovo vraćanje je spalo na putarska preduzeća, pošto firma Nuba invest, u vlasništvu Mila Đuraškovića, koja je kupila akcije preduzeća za puteve Niš za 25 miliona eura, nije imala novca da vraća kredit.

Radisavljević je rekao da su Mišković i Đurašković na taj način oštetili ta putarska preduzeća jer su ona morala da vraćaju kredit, a da su istovremeno izbjegli da plate porez državi na kapitalnu dobit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније