Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 02. 2016. 13:26   >>  13:11 18

PREDLOŽENE

Majke Srebrenice za "Nobela"

Udruženje Majke enklava Srebrenica i Žepa predložene su za dobijanje Nobelove nagrade za mir.

Predlog je nadležnom komitetu u Oslu uputila bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije, a na listi se nalaze nevladina organizacija "Žene u crnom" i Institut za traženje nestalih osoba iz Bosne i Hercegovine.

Nominacija je upućena posredstvom akademskog lobija državljana BiH koji žive u Skandinaviji. 

Predstavnik grupe građana dijaspore iz Skandinavije, koja je formulisala predlog zajedno s nekoliko profesora sa tog područja i poslala ga Komitetu za dodjelu Nobelove nagrade, Edin Osmančević izjavio je za Fenu da sama nominacija predstavlja simboličan čin da se skrene pažnja međunarodne javnosti na ove tri organizacije, koje su svojim nesebičnim i humanim radom zaslužile ovo priznanje. 

"Nominacija za Nobelovu nagradu 2016. došla je kao predlog građana iz dijaspore iz Skandinavije i izraz je volje te obaveza svih građana da prepoznaju napore pojedinaca i organizacija u njihovoj borbi za pravdom i istinom", istakao je Osmančević. 

Nominacija je upućena 30. januara.

 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније