Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ tanjug.rs ]

11. 02. 2016. 14:08 >> 14:01
3

ZAHTJEV NIGERIJI

Srbija traži saslušanje o trgovini organima

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine uputilo je danas nadležnim organima Nigerije zahtjev za obavljanje razgovora sa doktorom Filipom Ndžemanzijem, ljekarom koji je izjavio da je Hašim Tači, zajedno sa Rohasom Okorocom, trgovao organima otetih Srba na Kosovu.

Zahtjev je upućen u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, preko Ministarstva pravde Srbije, navodi se u saospštenju Tužilaštva.

Na taj način, kako se precizira, započeo je postupak koji će omogućiti saslušanje lica koje ima eventualna saznanja o trgovini ljudskim organima na Kosovu i na sjeveru Albanije.

Tužilaštvo je u tom predmetu saslušalo do sada 160 svjedoka.

U saradnji sa Specijalnim istražnim timom Euleksa, uz podršku institucija Srbije, saslušano je više od 200 svjedoka na prostoru Srbije.

Specijalni istražni tim sprovodi istragu u više zemalja o zločinima OVK na Kosovu od 1998. do 2000. godine, koje će epilog dobiti pred nedavno formiranim Sudom za OVK u Hagu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније