Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 05. 2013. 22:59 >> 22:59

DEŠAVA SE

VIDEO: Lapsus Tomislava Nikolića

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić položio je danas vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali povodom 9. maja, Dana pobjede.

 

 

Vijest ne bi bila neobična da Nikolić u spomen-knjizi na tom mjestu nije odao počast onima koji su „savladali beskrupuloznu vojsku Hitlerove Njemačke“,  iako je spomenik nastao između dva svjetska rata.

Nikolić je spomen-knjigu napisao: „Ako ste vi mogli da savladate beskrupuloznu vojsku Hitlerove Njemačke, možemo i mi da obezbijedimo bolji život onima za čiju slobodu ste dali život“, piše „Blic“.

Istoričar Predrag Marković kazao je tom beogradskom listu da je riječ o lapsusu kakvi su česti u političkom životu i da se „omakne čovjeku greška“.

„Zapravo, 20. oktobra polaže se vijenac na Spomenik oslobodiocima Beograda, 6. aprila na Spomenik pilotima, a obilježavanje 9. maja je novija praksa i nema baš posebnog mjesta na kojem se polaže vijenac, te je vjerovatno zbog te improvizacije došlo do ove situacije“, rekao je Marković.

Istoričarka Dubravka Stojanović istakla je da nije riječ ni o kakvom skandalu, ali da je za ovu priliku moglo da se izabere srećnije rješenje.

Spomenik neznanom junaku podignut je 1938. godine i djelo je Ivana Meštrovića.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније