Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2013. 13:08   >>  13:11

TAJNA HAPŠENJA

BiH pomagala CIA-i

Bosna i Hercegovina je među 54 zemlje koje su pomagale SAD u tajnom hapšenju ljudi poslije terorističkih napada 2001, navodi Incijativa za pravdu otvorenog društva.

U izvještaju ove američke nevladine organizacije SAD su optužene da su tokom ovih operacija pribjegavale torturi i drugim zlostavljanjima, čime su prekršile i svoje i međunarodne zakone, piše sarajevski Dnevni avaz.

Prema izvještaju pod nazivom "Globalna tortura: Tajna pritvaranja Centralne obavještajne agencije" među zemljama koje su pomenute kao pomagači SAD u tajnim hapšenjima su Avganistan, Albanija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Alžir, Australija, Austrija, Azerbejdžan i Belgija.

U izvještaju se navode i Kanada, Kipar, Češka, Danska, Egipat, Etiopija, Finska, Gambija, Gruzija, Njemačka, Grčka, Španija i Island.

Nakon preuzimanja dužnosti, predsjednik SAD Barak Obama saopštio je da će okončati praksu mučenja osumnjičenih za terorizam, ali je to i dalje ostao element strategije u borbi protiv terorizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније