Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 03. 2016. 13:59 >> 13:44
14

NEĆE U HAG

Šešelj: Znam da će mi kazna biti drakonska

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je danas da neće dobrovoljno otići na izricanje presude u Haški tribunal i dodao da je saznao da će mu izrečena kazna biti drakonska, mada manja od kazne Radovanu Karadžiću.

 

 

 

Upitan o navodima potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića da je Haškom tribunalu poslati izvještaj o poteškoćama sa njegovim izručenjem u Hag, Šešelj je rekao da im je poteškoća to što je težak.

"Ja dobrovljno ne idem u Hag. Da li će da me nose na aerodrom ili nešto drugo, ne znam. Razumijem njihove poteškoće, ja sam prilično težak, imam 130 i nešto kilograma", kazao je Šešelj novinarima na skupu radikala u Knez Mihailovoj ulici.

On je dodao da nije dobio nikakve nove pozive ili obavještenja o saslušanju u Specijalnom sudu povodom zahtjeva da bude izručen tribunalu, a koje je odloženo 10. marta.

Lider radikala dodao je i da njegovih troje stranačkih kolege, koje Međunarodni sud za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije traži zbog nepoštovanja tog suda, neće dobrovoljno otići u Hag.

Šešelj je kazao da je slogan SRS-a "Srbija u sigurne ruke" i da će prvi miting "Miting bunta protiv Vučićevog režima" u okviru kampanje biti održan 24. marta na Trgu republike u Beogradu kada će se "na dostojan radikalski način" prisjetiti žrtava bombardovanja 1999. godine, protestovati protiv kazne koja će toga dana biti izrečena Radovanu Karadžiću za ratne zločine i biti izraženo protivljenje sporazumu sa NATO-om.

On je dodao da će tokom izborne kampanje biti održano 30 mitinga, od kojih će jedan biti održan u Prištini, a jedan u Gračanici, dok će posljednji skup biti održan u Novom Sadu 20. aprila, četiri dana pred parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u Vojvodini, za koje je kazao da je SRS posebno zainteresovana.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније