Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija ]

17. 03. 2016. 13:56   >>  13:40 4

JOSIPOVIĆ OCIJENIO

U Hrvatskoj se veliča fašizam

Predsjednik stranke "Naprijed Hrvatska – Progresivni savez", i bivši predsjednik te zemlje, Ivo Josipović, upozorio je kako je novi budžet nastavak loše politike nove Vlade.

 

Ocijenio je kako je stvorena klima društvene regresije i kako su sprovedene smjene zapravo linč koji se provodi po političkom i ideološkom ključu.

Ivica Pančić, nekadašnji ministar branitelja, poručio je kako bi davanje penzija svim pripadnicima HVO-a urušilo državni budžet Hrvatske.

"Nema nijedne vlade koja je na početku svog mandata tako loše stajala u javnosti kao ova Vlada. Slično je i sa drugim institucijama, i sa Saborom i sa institucijom predsjednice Republike, a razlog je u tome što nema reformi niti naznaka da bi Hrvatska mogla krenuti boljim i uspješnijim putem", poručio je Josipović. 

Kazao je kako je jedina vidljiva financijska reforma ukidanje kancelarije bivšeg predsjednika Mesića, te kako na političkom planu "dominiraju silno zaoštrene neproduktivne ideološke teme koje pokazuju isključivost vlasti sa naznakama retro-politike kojom se ide tvrdo na političke neistomišljenike".

Prije svega, to se odnosi na smjene na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), rekao je Josipović koji je upozorio kako su u budžetu smanjena sredstva za nauku i obrazovanje. 

Josipović smatra kako su na sceni prepucavanja i društvena regresija u kojoj dolazi do nazadovanja teško izgrađenih ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Poručio je kako se smjene u institucijama sprovode po političkom ključu, na način linča. 

Ukazao je na jačanje političke i nacionalne netrpeljivosti te veličanje fašizma, što smatra neprimjerenim 21. vijeku.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније