Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

15. 04. 2016. 11:06 >> 10:49

IZLAZI TOKOM DANA

Radončiću ukinut pritvor

Lideru Saveza za bolju budućnost, Fahrudinu Radončiću, ponovo je ukinut pritvor i određene su mu mjere zabrane i njegov izlazak iz zatvora se očekuje tokom dana, izjavio je njegov advokat Asim Crnalić.

 

Crnalić je za sarajevski portal Klix.ba rekao da još nije dobio zvanično rješenje, te ne može govoriti o kojim mjerama zabrane se radi.

Radončićev advokatski tim na ročištu u srijedu je zatražio da njihov klijent ponovo bude pušten iz pritvora uz određivanje mjera zabrane napuštanja BiH. 

Ako se sud odluči da mu odredi kućni pritvor Radončić je kao adresu boravišta prijavio porodično imanje u Vogošći, a ne Avaz Twist Tower kako je to bilo ranije.

Bosanski mediji očekuju da Radončić tokom dana bude pušten iz pritvora.

Sud BiH 4. marta na predlog Tužilaštva BiH ponovo je odredio mjere pritvora Fahrudinu Radončiću, nakon što je prekršio mjere zabrane. Naime, nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora iz Tužilaštva BiH najavili su žalbu, jer je prema njihovom mišljenju prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima i napuštao mjesto kućnog pritvora.

Od tada je Radončić bio ponovo u pritvoru, ali je odbrana podnijela nekoliko zahtjeva ukidanje pritvora, jer nije utvrđeno da bi Radončić mogao uticati na svjedoke.

Radončiću se, zajedno sa Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem sudi pred Sudom BiH, a optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније