Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 02. 2013. 19:42 >> 19:41

BEZ KRUPNIH DOGOVORA

Završen sastanak Nikolić-Jahjaga

Nema postizanja zajedničkog rješenja ako Atifeta Jahjaga nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova, poruka je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića nakon trojnog sastanka u Briselu.

 

Nikolić je izjavio da je nudio mogućnosti za razvoj u okvirima Rezelucije o Kosovu i Metohiji, dok je Jahjaga insistirala na ljudskim pravima i nezavisnosti Kosova.

Predsjednik Srbije je kazao da Evropska Unija ne uslovljava članstvo te zemlje priznavanjem nezavisnosti Kosova.

„Eštonova mi nije iznjela nijedan razlog za sumnju da u aprilu nećemo dobiti pozitivan izvještaj za članstvo Srbije u EU“  naveo je Nikolić.

Atifete Jahjaga je na ulasku u sjedište evropske diplomatije u prolazu kratko rekla novinarima da se sa Tomislavom Nikolićem sastaje kao predstavnica suverene, nezavisne države.

„ Ovde smo ravnopravni. Ovo je otvaranje novog poglavlja na našem putu evroatlantskih integracija „  rekla je ona.

Sastanku su prethodili odvojeni susreti Nikolića i Jahjage sa Eštonovom.

Ovo je prvi sastanak Predsjednika Srbije i kosovske Predsjednice čiji je cilj, kako je navedeno u Briselu, normalizacija odnosa Beograda i prištine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније