Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 05. 2013. 08:26   >>  09:56 49

SABOR SPC

Amfilohije na tapetu

Penzionisani episkop Atanasije Jevtić, neće biti pozvan na predstojeći redovni majski Sabor Srpske pravoslavne crkve SPC. Srpski mediji prenose i da će Sabor raspravljati o nastupu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na mitingu za Kosovo.

Beogradska Politika piše da se takav potez može tumačiti kao svojevrsno disciplinovanje penzionisanog episkopa zahumsko-hercegovačkog.

Prema saznanjima tog lista u Patrijaršiji, ovu odluku donio je patrijarh SPC Irinej, jer Atanasije Jeftić nije dobio blagoslov za nastup na mitingu organizovanom u Beogradu protiv briselskog sporazuma.

Od svih izjava i činjenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i vladike Atanasija na protestu se u svoje i u ime crkve ogradio patrijarh srpski Irinej, navodi list.

On je rekao da ga je vladika Atanasije preko jednog službenika Patrijaršije pitao da li može da bude na narodnom protestu.

"Ja mu na to pitanje nijesam odgovorio i on nije imao moju dozvolu da nastupi u Beogradu", rekao je patrijarh, navodi Politika.

Patrijarh Irinej je poslije susreta sa predsjednikom Srbije Tomislaviom Nikolićem najavio da će se na Saboru, koji počinje 21. maja, razgovarati o političkim istupima pojedinih vladika, a kako piše Politika, na osnovu izvora iz Patrijaršije, dio te tačke će biti i nastup mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na pomenutom mitingu na Trgu Republike.

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније