Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 05. 2016. 10:42 >> 10:25
2

PONOVLJENI IZBORI

Niš: "DSS-Dveri" prešli cenzus

Na ponovljenim izborima za Skupštinu grada Niša cenzus od pet odsto su, prema preliminarnim podacima izbornog štaba koalicija "DSS-Dveri", prešli i njihova i izborna lista "Iskreno za Niš - general Moma Stojanović".

To znači da će te dvije liste imati po tri odbornika u niškom parlamentu. Ako Gradska izborna komisija (GIK) potvrdi ove rezultate, mogući raspored odbornika u Skupštini grada Niša je SNS 28, SPS osam, demokrate sedam, Pokret "Dosta je bilo" i SRS po pet, DSS-Dveri i "Iskreno za Niš" i Ruska stranka jednog odbornika.

Niški parlament ima 61 odbornika, tako da nijedna lista ne može samostalno da formira vlast.

Predsjednica GIK Jelena Žarić Kovačević nešto poslije ponoći je rekla je da još nijesu stigli zapisnici sa svih biračkih mjesta i da ne može da saopšti preliminarne rezultate.

Niška opozicija je, nakon završetka glasanja na ponovljenim izborima na 20 mjesta, protestovala pred Skupštinom grada zbog "izborne krađe", zahtijevajući poništavanje izbora i raspisivanje novih, uz međunarodne posmatrače.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније