Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

03. 05. 2016. 21:32 >> 21:15

KARAMARKO PORUČIO

BiH je naš prvorazredni interes

Hrvatski vicepremijer Tomislav Karamarko izjavio je danas u Ivanici, pograničnom mjestu između Trebinja i Dubrovnika, da je Bosna i Hercegovina prvorazredni interes Hrvatske.

On je poslije sastanka s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem rekao da očekuje da će se ekonomski oporavak Hrvatske odraziti na kvalitet življenja u BiH i tamošnjih Hrvata.

"BiH je naš prvorazredni saobraćajni, ekonomski i bezbjednosni interes. Apsolutno smo za tu gradnju mostova, a pogotovo za podizanje kvaliteta života", rekao je Karamarko.

Karamarko je kazao da s predstavnicima vlasti iz BiH želi razgovarati i načinu da se zaustave trendovi iseljavanja mladih ljudi iz te zemlje.

Govoreći o izgradnji mosta na Savi kod Svilaja, on je rekao da je potrebno graditi mostove u svakom pogledu, "onom slikovitom smislu, ali i stvarnom".

"Mi smo susjedi i upućeni smo na BiH", istakao je Karamarko.

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović izjavio je da očekuje da će Vlada Hrvatske i Savjet ministara BiH uskoro naložiti izgradnju važnih infrastrukturnih projekata, poput mosta na Savi kod Svilaja, ali i izgradnje savremenijih graničnih prelaza između dvije zemlje kod Ivanice i Doljanima.

"Želimo stvoriti ambijent za ulaganja, ali i olakšati život ljudima koji ovdje žive, te otvoriti vrata svima onima koji ovdje vide budućnost", rekao je Čović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније