Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

05. 05. 2016. 11:16 >> 11:00
4

TAČI SAOPŠTIO

Podrška dijalogu s Beogradom

Predsjednik Kosova, Hašim Tači, kazao je da će nastaviti da podržava dijalog Prištine i Beograda i izrazio uvjerenje da su se stekli uslovi da dijalog pređe na sljedeći dinamičniji nivo i postigne se okvirni sporazum koji će utrti put punom pomirenju, prenosi danas prištinski list "Bota sot".

"Gradimo puteve i autoputeve koji će nas zbližiti i obezbijediti bolju saradnju i komunikaciju", rekao je Tači juče, na sastanku sa stranim ambsadorima i šefovima diplomatskih misija u Prištini.

Prema njegovim riječima, Priština radi na procesu razgraničenja sa susjedima.

On je naveo i da Kosovo ima jedan od najboljih ustava i jedan od najnaprednijih pravnih okvira u Evropi, ali da će ga kosovske vlasti dalje unapređivati kako bi obezbijedile da niko ne izmakne pravdi.

"Kao predsjednik, ohrabrivaću izmjenu postojećih zakona i izradu nacrta novih zakona kako bi se popunile sve moguće praznine", istakao je Tači, dodavši da su izrada pravilnika za sudske odluke i jačanje transparentnosti i odgovornosti sudstva neki od koraka koje Kosovo mora da preduzme.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније