Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 05. 2013. 19:23   >>  19:23

PRIHVAĆENA OSTAVKA

HRT:Rogošić podnio ostavku

Željko Rogošić podnio ostavku na mjesto glavnog urednika Prvog programa Hrvatske radio-televizije. Ostavku je podnio, zbog, kako kaže, "neetičkog progona i medijske hajke" koja se na njega obrušila i izvan i unutar te medijske kuće.

Glavni urednik Prvog programa Hrvatske radio-televizije (HRT) Željko Rogošić podnio je ostavku zbog, kako je objasnio, "neetičkog progona i medijske hajke" koja se na njega obrušila i izvan i unutar te medijske kuće, što mu onemogućava normalan rad, prenose zagrebački mediji.

 

 

Direktor programa državne televizije Goran Rotim prihvatio je ostavku i na mjesto glavnog urednika Prvog programa predložio Gordanu Mrđen.

Rogošić je naveo da ostavku podnosi nakon primljenog mišljenja Etičkog savjeta HRT-a, koji je razmatrao u javnosti iskazane, navodno problematične i netačne navode u njegovoj profesionalnoj biografiji u postupku kandidature za glavnog urednika Prvog programa.

"Savjet, ne dovodeći u pitanje uredničko iskustvo Željka Rogošića potrebno za radno mjesto glavnog urednika HRT-a unutar ukupnog radnog staža od 33 godine i 31 godine novinarskog iskustva u štampanim i elektronskim medijima, smatra da navodi iz njegove biografije, onako kako su napisani, sadrže niz činjeničnih neistina", stoji u mišljenju koje potpisuje predsjednik Etičkog savjeta HRT-a Nikola Kristić.

To se odnosi na netačan navod u biografiji da je u periodu od 1989. do 1993. bio odgovorni urednik TV centra Split Hrvatske televizije, da je u periodu od 1997. do 2009. bio "urednik unutrašnje politike i privrede nedjeljnika Nacional", te da je u periodu od 1993. do 1996. bio "urednik unutrašnje politike i pomoćnik glavnog urednika nedjeljnika Globus", prenosi Jutarnji list.

"Ova ostavka nije pobjeda demokratije, nego plod dugotrajne medijske manipulacije i destrukcije, usmjerene, uvjeren sam, na destabilizaciju HRT-a kao javnog servisa", ocijenio je Rogošić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније